Добавяме и мъничко канела...
23 Декември

Добавяме и мъничко канела...

Има ли нещо по-хубаво от аромата на канела през Коледните дни? Ами да, има! Магическата комбинация от ароматите на кафе, канела, шоколад, ванилия карамфил и портокал заедно! Аромат, от който ти става топличко, коледно и те разтапя. Ето и две рецепти с канела, които доказано ще направят деня ти малко по-екзотичен, топъл и канелен:

Карибско Кафе - Добави към свареното кафе ванилия, канелена пръчица и малко изсушена кора от портокал. Кипни на бавен огън и вдишай от магическия аромат. Прецеди еликсира и се наслади!

Мексиканско Кафе - Кипни вода с кафява захар, шоколад, счукан карамфил и канелена пръчица. Вари отварата 15 минути, след което добави смляното кафе. Свали от огъня и я остави да отлежи 5 минути. Подправи с ванилия, прецеди и Воала!

Докато се наслаждаваш на любимия вкус на канелата, тя всъщност твори своята магия с доказано полезните си и лечебни свойства:

  • Канелата спомага за разреждането на кръвта и предотвратява нежелани съсиреци по кръвоносните съдове.
  • Канелата има способност да се бори с редица инфекции. Не случайно бабите ни приготвяха лек за болно гърлос мед и канела!
  • Канелата ни помага в контрола на кръвната захар, като забавя скоростта на изпразване на стомаха следхранене и така води до по-бавното и покачване.
  • Канелата ни прави по-съсредоточени дори само с аромата си. А него ще помним дълго, тъй като и паметта нисе подобрява от магическата канелена пръчица.

Толкова вкусно и здравословно... бързаме да си направим чаша горещо кафе с канела! А ти? :)