25 Ноевмри
Да си направим домашен шоколад
Ако все не можеш да се организираш, следвай това просто правило:
“Състави си списък с нещата които трябва да направиш днес. Най-отгоре постави ‘Яж шоколад!’” - Джина Хайес
Така поне можеш да си сигурна, че началото ще е сладко и позитивно. А за да бъде то и здравословно, защо да не си забъркаме сами домашен шоколад?!
Необходими продукти:
- 150 г какаово масло
- 75 г неподсладено какао на прах
- 3 с.л. пчелен мед
- щипка любов
Начин на приготвяне:
- Пусни си приятна и вдъхновяваща музика (най-добре нещо, което те кара да се чувстваш като в шоколатерия през зимата)
- Заеми се с маслото. Разтапяш го на водна баня.
- Добави какаото към маслото на водна баня. Разбъркваш добре до получаване на хомогенна смес без “какаови бучки”
- Добавяш меда и разбъркваш добре.
- Разстилаш получената смес върху фолио или в различни форми за бонбони.
- Може да поръсиш с ядки или кокос за украса.
- Прибираш грижливо в хладилника за няколко часа и чакаш магията да стане.
- Похапваш вкусно и се чудиш ти ли сътвори този райски шоколад!
Ако искаш да се потопиш в едно шоколадово приключение, разгледай и изданието на Кибрит за ноември на тема “Шоколад” :)