blog-img
21 Април

Чия пудинг с банан и манго - леко и вкусно

Похапва ти се нещо сладко, леко, здравословно и вкусно или искаш да поглезиш любимите хора с по-екзотичен десерт - пробвай Чия пудинг с банан, манго и кокосово мляко.

Виж цялата
blog-img
16 Април

Готова ли си за пролетта

Не мога да си избера любим сезон. Дългите безгрижни летни дни край морето… Любимите топли шалове през есента… Сутрините под юргана с искряща белота през прозореца… Как да избере човек! Но има нещо страшно вдъхновяващо през пролетта, когато свежест и енергия кипи от всякъде! Така дълго я очакваше, а дали си готова да я посрещнеш в целия си блясък? Подготвихме ти един симпатичен списък, който ще ти помогне да бъдеш още малко по-щастлива и заредена през пролетта! :)

Виж цялата
blog-img
18 Март

Красота от природата

Преди време бях изненадана да открия, че утайката от кафе е много по-ефективен ексфолиант от повечето готови продукти, които бях намирала в магазина. С времето се убедих, че рецептите от природата май са най - сигурният и бърз начин за постигане на целта - било то козметична, профилактична или лечебна. И така... в духа на месеца на жената ще споделя малки изпитани тайни за красота от природата, които имат голямо значение.

Виж цялата
blog-img
11 Март

Кокосово изкушение в събота сутрин

Дали е гореща лятна сутрин или мразовит зимен предиобед, мисълта за закуска в почивния ден е еднакво сладка и любима. Слабост ми е всичко свързано с лежерната съботна закуска - от разбуждащото ѝ приготвяне, през аромата на кафето в цялата кухня до дъъългата наслада и интригуващи ранни разговори:))

Виж цялата
blog-img
19 Февруари

Когато вкусното среща здравословното

Вече далеч не е табу, че здравословното може да бъде изкусително вкусно и истинска наслада. Но сега имаме нова удобна пречка по пътя към добре-хранещо се “аз”, която звучи леко стресирано, забързано и някак намирисва на любимо извинение - "Нямам време! Ще хапна набързо." Точно това си казах миналия...

Виж цялата
blog-img
02 Януари

Свежест през Януари

Празниците са страхотно нещо - време за теб и близките.. И още малко време за най-близките и се изтъркулва почивката. Е, хубаво си починахме и добре си хапнахме!И зарята минa и отново полу-разбудени закрачихме към офиса и макар да отне почти седмица, влязохме в ритъм и отново се трудим неуморно и творим чудеса, а всеки ден...

Виж цялата
blog-img
23 Декември

Добавяме и мъничко канела...

Има ли нещо по-хубаво от аромата на канела през Коледните дни? Ами да, има! Магическата комбинация от ароматите на кафе, канела, шоколад, ванилия карамфил и портокал заедно! Аромат, от който ти става топличко, коледно и те разтапя. Ето и две рецепти с канела, които доказано ще направят деня ти малко по-екзотичен, топъл и канелен...

Виж цялата
blog-img
18 Декември

Кибритената Коледа

Аз съм Вили и сега ще ти разкажа една история за едно много специално време от годината. Онова време в година, когато на никой вече не му се работи, онова време, когато дежурният отговор на “Как си?” е “Чакам празниците”, онова време, когато всички, обещали на себе си да купят подаръците навреме,бързат в последния момент да вземат нещо и...

Виж цялата
blog-img
10 Декември

Оранжевите плодчета и облепихата

Облепихата е от онези малки причудливи плодове, които на пръв поглед ти изглеждат така познати, но не съвсем.. Прилича ти на нещо, а и е така интересно, защото има и нещо много магическо в него. Наричана още морски зърнастец и морски ананас, облепихата е високо ценена храна, лекарство и еликсир. Вълшебните оранжеви плодчета на облепихата...

Виж цялата
blog-img
22 Ноевмри

За кибрита

Кибритът има и много красиви български имена като “драсни-пални-клечица”, “бългаски палидръвчета”, “паличе” или “палерка”. Иван Богоров упорито се бори да наложи именно тези народни наименования, наричайки кибрита още “огниво”, а клечката - “клечица драсни-пални”. Но малко от нас днес са ги чували, а още по-малко от нас знаят за...

Виж цялата