Кибритената Коледа
18 Декември

Кибритената Коледа

Аз съм Вили и сега ще ти разкажа една история за едно много специално време от годината. Онова време в година, когато на никой вече не му се работи, онова време, когато дежурният отговор на “Как си?” е “Чакам празниците”, онова време, когато всички, обещали на себе си да купят подаръците навреме,бързат в последния момент да вземат нещо и на леля, и на кака, че не остана време.

Аз имам малко по-различна перспектива за това празнично и почивно, но все пак динамично и хаотично време тази година. Тази година го наричам Кибритената Коледа и е по-хубаво от всеки друг път, защото е споделено. С усмивка бързам да ти разкажа за моята Кибритена Коледа, какво значи тя и се надявам да намериш нещо за себе си и да усмихне и теб също.

Коледата е Кибритена, когато:

  • Всички най-близки приятели се връщат от чужбина за празниците и ти пишат две седмици по-рано развълнувани, а ти вече си избрал датата, мястото и часа на срещата и мислено вече си там
  • Всички “Важни Клечки” с главно “К” ще са си вкъщи за Бъдни вечер и тайничко се надяваш да получиш много подаръци
  • Четири чаши чай време не стигат да наваксаш с Катето, съквартирантката от университета
  • Времето захладня и вече е шално т.е. ти си наполовина ти, наполовина шал! А дори още няма (много) сняг!
  • Когато всички те питат къде ще си на Нова Година, а ти нямаш план все още и за първи път това не те притеснява, защото да посрещнеш Новата година с Него, на топло, с чаша вино и светещи Коледни лампички ти се струва най-хубавото място, на което можеш да си
  • Когато ти е кофти ден и Иво се появи с две чаши горещ шоколад, защото “бил чувал, че повдигало настроението” :)
  • Когато семейството расте и тази година нямаш повод да се сърдиш на батко и кака, че няма да се прибират за Коледа, защото бременните са трудни за пътуване. Пък и можеш да изпратиш мини Кибритченце за бебока, който скоро ще ти казва “лельо”!
  • Когато тази година можеш да пиеш кафе в мола и да се наслаждаваш на Коледното фиаско, което другите преживяват, защото Кибрит се е погрижил за твоите подаръци!

Та това е Кибритената Коледа - не просто 10 дена в годината, които отминават мигновено, а всички онези малки моменти на щастие и топлина, които ти се усмихват всеки ден. Клечката е в теб, запали огънчето на щастието - понякога и една искра е достатъчна! Ако не знаеш откъде да започнеш, поръчай Кибрит и нека бъде щастие! :)

Весела Кибритена Коледа!