Кокосовите чудеса на Кибрит
30 Юни

Кокосовите чудеса на Кибрит

Не случайно кокосът е наричан често „супер храна“. Той се нарежда сред едни от най-благодатните и дарени с преимущества продукти. Затова ние посвещаваме този месец юли на кокоса и всички чудеса, които произлизат от него!

Кутийката, която сме подготвили, ще те убеди във всичко, което си чувала за кокоса, но не си изпробвала досега. Ще имаш възможност да тествате разнообразието на приложенията му, които се простират от хранителните до козметичните му свойства. Наистина един уникален източник на мастни киселини, който лесно ще се превърне във важна част от ежедневието ти. 

Кокосът е плод с особено високо съдържание на здравословни наситени мазнини. Те предизвикват позитивни ефекти в организма, в сравнение с другите вредни мазнини в стандартната диета. Здравословните мастни киселини също така сами успяват да ускорят процеса на изгаряне на вредните, които обикновено се натрупват в тялото. Полезните мазнини осигурят на тялото и мозъка мигновен прилив на енергия. Те също така повишават нивата на полезния холестерол в кръвта, а това е свързано с редуциран риск от сърдечно-съдови усложнения. 

Мастните киселини от кокоса се обработват сравнително бързо в метаболитния процес и вместо да трупат мазни наслоявания в коремната област, се изгарят като енергия. Нещо повече, те подпомагат детоксикацията на организма и балансират храносмилателния тракт. За разлика от повечето бавно-разградими мазнини, които се приемат, тези в кокосовото масло са със средно ниво. Това индикира, че са по-слабо наситени от онези например във вредните храни и полуфабрикатите. Когато консумираш полезни мазнини, те се пренасят пряко в черния дроб, където се усвояват като бърз източник на енергия или се треансформират в кетони. Кетоните могат да окажат огромни ползи за мозъка и се разглеждат науно, във връзка с лечение на епилепсия, болестта на Алцхаймер и други болести. 

Кокосовото масло е също толкова приложимо по отношение на кожата на тялото и дори денталното здраве. Не е нужно то да бъде консумирано, за да усетите част от полезните му свойства. Много хора обичат да го използват предимно за козметични цели, като например в случаи на суха кожа. Съдържанието на влага в състава на кожата може да бъде обогатено, при редовното мазане с маслото. С тези си свойства, то може да спомогне и за намаляването на симптомите на екзема и да успокои раздразнена кожа от други фактори. 

Кокосът наистина е невероятно силен помощник в здравословния живот на всеки. Разпространен и леснодостъпен е, а сега можеш да намериш всички негови разнообразни свойства в нашата кутийка "Кокосови чудеса"

Зареди се с кокосовата магия и заблестете отвътре и отвън. :)