Готова ли си за пролетта
16 Април

Готова ли си за пролетта

Не мога да си избера любим сезон. Дългите безгрижни летни дни край морето… Любимите топли шалове през есента… Сутрините под юргана с искряща белота през прозореца… Как да избере човек! Но има нещо страшно вдъхновяващо през пролетта, когато свежест и енергия кипи от всякъде!

Така дълго я очакваше, а дали си готова да я посрещнеш в целия си блясък? Подготвихме ти един симпатичен списък, който ще ти помогне да бъдеш още малко по-щастлива и заредена през пролетта! :)

Чао-чао зимни дрехи!
Няма по-приятно и леко усещане от това да изровиш любимите пролетни дрехи и да им заделиш централното място в гардероба, а топлите пуловери да прибереш на сигурно място в някой заден шкаф. Знаем че гардеробът ти расте с всеки следващ сезон и не обичаш да изхвърляш нищо скъпоценно! Разбираме те напълно, но този път те предизвикваме да приложиш малък тест върху дрехите, готови да бъдат зазимени - попитай пуловера, дънките и вълнената пола “Облякох ли те тази зима? А предишната?”. Ако отговорът е не и на двата въпроса, знаеш какво да правиш:)

Поглези се с нещо ново за пролетта
След като вече отвори малко място в гардероба е време да се зарадваш с поне една нова рокля или ярки кецове! Дори и да имаш стабилен запас, пролетта е сезона на новото начало, а кое ново начало не заслужава освежаващ шопинг?!

Тренировката не е древно мъчение!
Студените зимни дни така приятно ни подканят да си останем вкъщи, да си похапваме сгушени пред някой филм и без това на никой не му се мърда… След няколко месеца от тази рутина е време да се поразкършиш! За да се насладиш напълно на топлите дни, късите панталони и дълги разходки, добави по 30мин в дневната програма за ходене пеша, йога вкъщи или курс по спининг. Тялото ти ще те обича, а ти ще се наслаждаваш на резултатите!

Погрижи се за кожата си
Докато се наслаждаваш на първите топли слънчеви лъчи, не забравяй да обрнеш внимание и на кожата си. Време е да се запасиш с продукти със слънцезащитен фактор и да дадеш на кожата си необходимата защита дори и преди най-горещите летни дни.

Планирай лятно бягство
Зареди се с още малко положителна енергия, докато си запазваш ваканция през юли и с нескрито задоволство разглеждаш сайтове за резервации с безброй красиви местенца! Море, планина, европейска столица… каквато и да е идея ти за лятно бягство, планирай от сега и отброявай оставащите дни!

Донеси пролетта и вкъщи
Грандиозни пролетни почиствания, ремонти и тем подобни дейности не са особено вдъхновяващи за никого. Но с пролетта желанието ти за свежест, простор и чистота нараства от самосебе си. За да постигнеш успех тази пролет без да превръщаш почистването в мисията невъзможна, отдай се на малки “проекти” у дома. Избирай всяка седмица по една стая у дома или дори малко кътче, което да дариш с малко любов. Да, дори и прозорците ще ти се видят лесни за обичане, стига да е с мярка:)

И не на последно място - отдай се на разходки на въздух, смях и спонтанност с приятели и шантави проекти!:) В нашето предложение за април #Пролет ще откриеш многобройни вдъхновения за една още по-свежа, заредена и истински щастлива пролет!