Красота от природата
18 Март

Красота от природата

Преди време бях изненадана да открия, че утайката от кафе е много по-ефективен ексфолиант от повечето готови продукти, които бях намирала в магазина. С времето се убедих, че рецептите от природата май са най - сигурният и бърз начин за постигане на целта - било то козметична, профилактична или лечебна. И така... в духа на месеца на жената ще споделя малки изпитани тайни за красота от природата, които имат голямо значение.

Лайка
Лайката има наистина чудотворни противовъзпалителни свойства и е ефективна при кожни раздразнения, както и при възпалено гърло. Освен за външно приложение, лайката благоприятства и спокойния сън
Приложение: При подпухнали очи или кожно раздразнение запарваш пакетче чай, оставяш го да се охлади и го поставяш на засегнатото място. Ще забележиш разликата!

Куркума
Куркумата има противъзпалително и мощно антибиотично действие. Освен това, източната подправка има доказано благоприятно действие върху храносмилателната система и спомага метаболизма. С наситения си жълт цвят тя се използва и често като естествен оцветител. Освен като допълнение към обяда си, можеш и да си забъркаш маска за сияйна кожа или скраб за тяло (внимавай с жълтия цвят, тъй като измиването му е по-трудно :))
Приложение: Смесваш чаена лъжица зехтин, щипка сол, малко канела и куркума. Намазваш обилно лицето с масажни движения и отмиваш с хладка вода. Безотказно премахва мъртвите клетки и почиства в дълбочина.

Кардамон
Изключително ароматна и завладяваща подправка.Много трудно се намира смлян кардамон на българския пазар, но е приложим и на зрънца. Освен с чаромата си, кардамонът прави кожата по гладка и забавя стареенето и. Най-лесно приложим е като добавка към кафето/капучиното.
Приложение:Смесваш 30 г зехтин, 10 капки масло от кардамон и 10 капки от масло от чаено дърво. Нанасяш на местата, които искаш да заладиш с масажни движения - подходящо е за ежедневна употреба.

Толкова за тази Неделя. Можеш да очакваш още природни рецепти и хитринки за красота съвсем скоро, а дотогава - не изпускай да проверяваш какво ти готвим в Кибрит през март, с който те изпращаме на една мисия - "Мисия Красива" , за да ти припомним, колко е важно да отделяш време да се погрижиш качествено за себе си и тези, които обичаш!